четвъртък, 29 октомври 2009 г.

КРЕМ КАРАМЕЛ С ЯБЪЛКОВ СОК
Продукти за 6 порции:
За карамела:
3чаени чаши ск от ябълки
1щипка канела
За крема:
3яйца
3жълтъка
55гр захар
2 1/2чаени чаши сок от ябълки
За гарнирне:
300гр пресни череши или от консерва
Приготвяне:
1.Затоплете фурната до 160градуса
2.За да приготвите карамела,сложете продуктите да врат на силен огън за около 20мин.
или докато остане половината количество от течността.После намалете огъня и оставете да ври още 10 мин.,или докато стане с гъстотата на карамел.
3.След това ,разделете така приготвения карамел в 6 формички за крем карамел.
4.За да прготвите крема,разбийте 3-те яйца и 3-те жълтъка със захарта,докато се разтопи захарта.
5.Сложете ябълковия сок да се подгрее и щом заври,го изсипете в разбитите яйца,като бъркате непрекъснато.
6.Разпределете крема във формичките с карамела.
7.Изпечете така приготвения крем на водна баня за 35-40мин.в предварително затоплената фурна.
8.Когато кремът се изпече,извадете формичките от водната баня и ги сложете за около 2часа в хладилник.
9.Когато решите да сервирате,разформирайте порциите в чинийки и гарнирайте с черешите.
Съдържание на 1 порция:
Енергия:.......................182калории
Мазнини:..........................6гр
Холестирин:.................213мгр

Няма коментари:

Публикуване на коментар