петък, 4 декември 2009 г.

Повечето от жените вярват,че остаряването на кожата е неизбежно.Обаче,с информацията и техниките,които имаме днес,можем да изглеждаме толкова млади,колкото се чувстваме,поддържа Robin Ashinoff,дерматолог от Ню Джърси и предлага 12 начина,които могат да ни помогнат да избегнем и забавим появата на бръчки.
1.Избягвайте слънцето,защото е главната причина и по-важна от наследствеността за ускоряването на стареенето на кожата.
2.Да ползвате слънцезащитен крем задължително.
3.Не пушете.Изследвания,направени върху близнаци са показали,че този,който пуши,в сравнение с непушача има 40% повече бръчки.
4.Спете дстатъчно.Сънят подхранва кожата.
5.Спете по гръб.Американска Академия по Дерматология предупреждава,че ако спим в определени пози всяка нощ,предизвикваме "бръчки на съня" по кожата,в зависимост в каква поза спим.Ако спим на една страна се увеличават бръчките по брадичката и челюстите.Ако спим по корем се увеличават бръчките по челото.
6.Не присвивайте очите си,носете слънчеви очила.Така предпазвате появата на бръчки около очите.
7.Яжте много риба,главно сьомга.Мастните киселини,които съдържа рибата забавят появата на бръчки и подхранват кожата.
8.Консумирайте соя.Проучвания са показали,че след 6 месечна употреба на соя видът на кожата видимо се подобрява.
9.Пийте какао,вместо кафе.
10.Яжте много плодове и зеленчуци.Те съдържат антиоксидантни витамини и съставки,които предпазват кожата от свободните радикали.
11.Използвайте овлажняващи кремове.Повечето от жените използват кремове против остаряването на кожата и много често пренебрегват овлажняващите кремове,а една застаряваща кожа се нуждае от влага.
12.Не мийте лицето си с гореща вода,тя изчиства естествения слой мазнина,който съдържа кожата и така е по лесно изложена на появата на бръчки.

Няма коментари:

Публикуване на коментар